Actie Schoenendoos HOE 19-27 oktober 2020

Van 19 tot 27 oktober 2020 houden we weer een schoenendoosactie. Hiermee laten we zien dat we met een klein gebaar iets moois kunnen betekenen voor kinderen die leven in armoede in een ver land. De dozen kunnen ingeleverd worden op school. Iedereen mag meedoen!

In de noordelijke provincie Vojvodina van Servië heeft Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) contact met verschillende kerken die daar arme mensen en kinderen helpen. De Roma (zigeuners) leven onder zeer moeilijke omstandigheden. Ze worden met de nek aangekeken. De overheid kijkt nauwelijks naar hen om. Roma zijn afhankelijk van anderen. Uiteraard helpen onze contacten iedereen zonder onderscheid.
Tijdens de wintermaanden krijgen arme gezinnen en ouderen een extraatje d.m.v. warme kleding, dekens, eten en is er voor ieder kind hopelijk een schoenendoos. Stel je eens voor…..geen cadeau met je verjaardag, geen snoep of andere extra’s. Je krijgt misschien na 1 jaar wachten opnieuw een schoenendoos vanuit een ver land die gevuld is met leuke spulletjes en
heerlijk snoep, dat is toch een super cadeau!!

Wat ideeën voor in de schoenendoos:
Kleurboek, stiften, kleurpotloden, pennen, gum, potlood, puntenslijper, liniaal, schriften. Kam, borstel, haarknip/stiekjes, pleisters, zeep, tandenborstel, tandpasta. (Nieuw) ondergoed, sokken, muts, wanten,
sjaal, snoep, chocola, speelgoed, knuffel.
Je mag de schoenendoos leuk versieren, vermeld de leeftijd en of het voor een jongen/meisje bestemd is.
Sluit de schoenendoos met een elastiek dus niet dicht plakken of inpakken.
Wat ook kan? Vul samen met een vriend(in) een schoenendoos.
Deze actie loopt van 19 – 27 oktober 2020

Voor meer informatie like onze facebookpagina HOE Harderwijk Hierden
Hierop staat een foto album geplaatst van de actie 2019 wie weet kom jij jou schoenendoos tegen
Ook kunt u een mailtje sturen naar: hoeharderwijkhierden@gmail.com