Trouwen in groep 3

Getrouwd! – Erfgoed Oldebroek

Hoe gaat dat eigenlijk: trouwen? En wat moet je allemaal regelen? Op dinsdag 13 maart zijn twee leerlingen uit groep 3 ‘getrouwd’ op het gemeentehuis in Oldebroek. Een trouwambtenaar ‘trouwde’ deze twee leerlingen. Daarbij waren echte getuigen en de klas als dag gasten. Dit project is onderdeel van de Erfgoed leerlijn ‘Reizen in de Tijd’ voor groep 3 binnen het thema ‘Mijn Familie’. Ter voorbereiding was de klas de afgelopen weken druk bezig op school met het onderwerp.

Het ‘stel’ vindt elkaar al leuk vanaf de groep 1, dus de keus voor het bruidspaar was snel geregeld in de klas.

Het werd een feestelijke gelegenheid! Het bruidspaar was in bruidskleding gestoken, inclusief ringen, bruidsboeket en corsages voor de gasten. Met een echte versierde trouwauto werd het bruidspaar naar het gemeentehuis gereden.

Na het ‘huwelijk’ maakten werd een trouwfoto gemaakt met de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De plechtigheid werd afgesloten met een receptie met “champagne” en een soesje. Het was een feestelijke dag, die niet gauw zal worden vergeten! Of ze later ook echt gaan trouwen? Wie weet…